Православна церква в цей день вшановує пам'ять апостола від 70-ти Кодрата єпископа Афінського і святих мучеників Іпатія і Андрія. Інші назви свята: «Кіндрат», «Кондратьєв день», «Гнат і Кіндрат», «Гнат», «Двори».

У наших предків було повір'я, що сьогодні ходить нечисть. Зазвичай вона лякає людей, розкидає сіно, перебігає від дому до дому. Може і подорожнього завести далеко в ліс або вкрасти дитину у матері. Будьте обережніше сьогодні. Овинник, наприклад, може підпалити снопи. Чоловіки раніше навіть виходили вночі стерегти добро. Обов'язково одягали кожух навиворіт, молилися святому Агафонику і одягали взуття ліву на праву ногу і навпаки. Треба було взяти з собою кочергу, окреслити нею коло і сісти в нього.

А жінки сьогодні пекли пиріжки, які клали в усі кімнати, щоб задобрити Домового і інших духів будинку. Робили це, щоб духи не нашкодили господарству. Молоді дівчата не вбиралися, а навпаки намагалися виглядати жахливо, вимазувалися брудом, щоб Лісовик не забрав їх собі в дружини. Ще потрібно було підперезатися поясом з будяка, а на голову покласти вінок з листям кропиви. Багато хто намагалися не випускати дочок з дому. Тому дівчатам краще ні в ліс, ні на вулицю не виходити.

Народні прикмети на 4 жовтня

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Є традиція сьогодні читати замовляння від злодіїв і проводити ритуали, щоб майно не вкрали. По одній прикметі можна дізнатися, чи є недалеко Лісовик. Це так, якщо біля будинку ухає філін в цей день.

Постарайтеся сьогодні зробити комусь добро. Воно повернеться вам в трикратному розмірі. А от подарунки не приймайте і самі не даруйте, щоб не накликати біду. Дівчатам і жінкам, щоб бути довго красивими і молодими потрібно нічого не їсти до заходу сонця.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.