У Верховному суді України завершилося засідання у справі щодо занесення лося до Червоної книги. Відомо, що колегія суддів відмовила у задоволенні касаційної скарги мисливців.

Про це стало відомо завдяки інформації прес-служби Мінприроди України.

"Спасибі всім учасникам справи, колегам, а також суду, що знайшли справедливий баланс між інтересами суспільства в цілому — українському народу, якому належить право власності на об'єкти тваринного світу, і мисливських господарств", - повідомили в Мінприроди.

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Показати ще

Варто нагадати той факт, що Мінприроди наказом № 481 від 19.12.2017 внесло в Червону книгу Лося європейського у зв'язку з перебуванням тварин на межі зникнення, полювання на яких вже було під забороною раніше. З цим не погодилися власники мисливських господарств. Восени минулого року Окружний адмінсуд Києва за позовом мисливців скасував заборону полювання на лося і визнав наказ Мінекології про внесення тварини до Червоної книги протиправним.

Зоозахисні та екологічні організації впевнені, що конституційний обов'язок з охорони природи, зникаючих видів тваринного світу має найвищий пріоритет і не може протиставлятися спеціальним правом (неконституційним - ред.) окремої особи на полювання.

Нагадаємо, харківських псів посадять "на унітази": подробиці ноу-хау.

Як повідомляв Знай.uа три ведмедя в коноплях: під Франківськом натрапили на неймовірне, - відео все пояснить.

Знай.uа писав, хоробрий воїн і справжній франт: вчені розкопали сенсацію на Мамай-горі під Запоріжжям.