Відомо, що до 2100 року прибережні міста України частково покриються водою.

За словами координатора програми "Зміна клімату та енергетична політика" Фонду ім. Генріха Бьолля Оксани Алієвої, зростання рівня Світового океану загрожує також і Україні, особливо південних регіонах країни, передає Politeka.

Вона також впевнена в тому, що нашим дітям доведеться побачити, як частина українські міста на півдні просто-напросто підуть до дна.

До того ж, Алієва повідомила, що підвищення впливу кліматичних умов зможе вплинути на стан здоров'я. В основному це стосується літніх людей і людей з проблемами серця.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

До того ж, це вже не перший випадок таких неспокійних прогнозів. Через зміни клімату за 100 років рівень моря в країні підніметься майже на 1 метр. Про це повідомив науковий співробітник Інституту географії Національної академії наук Олександр Голубців.

Він стверджує, що через зростання рівня води 62 українських села, а також 6 міст можуть опинитися під водою. До того ж, можуть бути затоплені 34 міста, наприклад, Одеса, Херсон, Миколаїв, Керч, Бердянськ і Маріуполь.

"На 2100 рік ми прогнозували і прийняли, що рівень моря в Україні буде підняте на 82 сантиметри. Це базовий показник", – підкреслив експерт.

Нагадаємо, що в ООН заявили, що через танення льодовиків на рівень світового океану стрімко піднімається.

Як повідомляв портал Знай.ua, розповіли, в чому особливості земельної реформи в Україні.

Також портал Знай.ua писав, що в Італії влади закрили дороги і евакуювали жителів гірських притулків після попередження про можливе обвалення частини льодовика на горі Монблан.