Всесвітній день моніторингу води

Цей день відзначають щороку, починаючи з 2003-го. Свято заснували за ініціативою американського Фонду чистої води. Зараз він став інформаційно-освітньою програмою, яка займається підвищенням обізнаності суспільства про проблеми водних ресурсів. За цією програмою люди самі можуть моніторити стан місцевих водойм. За традицією, в цей день беруть проби в різних водоймах планети, щоб оцінити якість води і її безпеку для життя, як людей, так і інших живих організмів.

Всім, хто хоче, пропонують провести нескладні тести, щоб визначити якість води у місцевих річках, озерах та інших водоймах, а результати можна опублікувати на сайті Всесвітнього дня моніторингу якості води.

День астрономії у Вірменії

Цей день прийняли в 2009 році за рішенням уряду Вірменії. До нього приурочено проведення різних тематичних заходів. Дату вибрали, тому що саме в цей день у 1908 році народився В. А. Амбарцумян. Він був видатним вірменським вченим, засновником теоретичної астрофізики і Національним Героєм Вірменії. Він вніс великий внесок у світову астрономію. Обсерваторія його імені, зараз є одним із провідних наукових установ НАН Вірменії.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Православні свята:

  • Пророка Захарії та праведної Єлисавети, батьків святого Іоанна Предтечі.
  • Оршанский ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Захарій і Єлизавета

У цей день відзначається пам'ять священика Захарії та його дружини Єлисавети - батьків Іоанна Хрестителя. У цей день наші пращури ворожили на судженого, хотіли дізнатися свою долю. А березовими віниками в лазні виганяли кумоху – лихоманку.

Народні прикмети на 18 вересня

Вважається, що той, хто народився в цей день, володіє особливою силою і його не чіпають перевертні і лісовики. Тому його намагалися найняти пастухом, щоб міг захистити від нечисті худобу. По дню судили, якою буде зима. Якщо листя на горобині пожовкли, то зима буде ранньою і холодною, а якщо висить багато ягід, то осінь далі буде дощовою.

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Панас, Гліб, Давид, Єлизавета, Юхим, Захар, Іраїда, Максим, Раїса, Федір

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.