У Києві під Офісом Президента відбувся мітинг рятувальників. Пожежники звернулися до Володимира Зеленського з проханням розібратися в тій ситуації, яка склалася навколо рятувальної служби України. Мітингувальники скаржилися на корупцію, погане матеріальне забезпечення і навіть погрози їхнім родинам, пише “Інформатор”

Близько 10 години ранку у вівторок, 17 вересня, в День рятувальника працівники ДСНС зібралися по Офісом Президента, щоб привернути увагу громадськості до плачевного стану, в якому зараз знаходиться пожежно-рятувальна служба України.

Мітингувальники заявили, що матеріально-технічна база рятувальної служби в більшості своїй застаріла. Мало того їм видають всього один комплект форми і, найчастіше, після пожежі вони так і ходять в мокрому одязі до кінця зміни.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також рятувальники додали, що в пожежних частинах немає навіть пральних машин або хоча б сушарок. Спецтехніка, на думку пожежників, також знаходиться в жахливому стані. Вони повідомили, що ті машини, які демонструють в промо-роликах ДСНС і правда є в наявності, ось тільки їх катастрофічно не вистачає. А щоб зняти ці самі ролики, додали учасники мітингу, техніку забирають з чергування, залишаючи пожежних на цей час фактично без засобів пересування.

Також мітингувальники поскаржилися на масові прояви корупції в службі, а також погані умови праці. Навіть за таку мирну акцію протесту, за заявами рятувальників, начальство загрожує їх звільнити зі служби. Крім того, родичам деяких безпосередньо заявляли, що якщо їх син або чоловік поїде на мітинг, то він може «попрощатися» з роботою. Доходило навіть до погроз фізичної розправи.

Учасники акції передали Володимиру Зеленському звернення з проханням розібратися в ситуації, а також звільнити з посади голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайла Чечоткін. За їх словами, він є головним корупціонером в усьому механізмі ДСНС.

Нагадаємо, КМДА з Кличком оточили рятувальники, десятки машин мчать зі всього міста: що відбувається

Як повідомляв раніше Знай.ua, франківську мерію оточив розлючений натовп, нерви на межі: що вимагають від Марцінків

Також Знай.ua писав про те, що Знімали з балкону: у Львові дівчину рятували з полону власної квартири