Православною церквою у цей день вшановується пам'ять апостола від 70-ти Тита, єпископа Критського. Інші назви свята: «Тіт», «Тіт Грибник», «Тіт і Варфоломій», «Гриборост», «Замолотки».

Наші пращури помітили, що у цей день не тільки починають сильно опадати листя, але і розпочинається грибна пора. Тому всі прагнули до цього дня наплести кошиків, а потім з самого ранку вирушали в ліс. Не брали дітей з собою, боялися, що Лісовик може забрати дитину. Також треба було дуже уважно стежити за дорогою, не наступати на мухомори, інакше господар лісу миє і покарати за таку провину.

Звісно, на вечерю теж готували гриби. До речі, цей день – останній, коли можна зібрати гриби, придатні для засолювання. А все, що будете збирати після 7 вересня, можна їсти тільки в смаженому або вареному вигляді.

Деякі навіть заговорюють в цей день чайний гриб, щоб допоміг у виконанні бажань. Але у предків було дуже багато роботи в цей час: збирали груші, заготовляли горобину на зиму, сіяли озимі і молотили зерно. Горобину треба збирати тільки в погожий і сухий день, поки ще не вдарили морози, щоб вона не втратила свої цілющі властивості. А по листю можна визначити погоду в майбутньому: якщо листочки падають вгору «лицем», то незабаром будуть холоди і зима буде суворою, і навпаки.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Народні прикмети на 7 вересня

Цей день вважається відмінним для великих покупок і для поїздок. Але ось будинок краще не будувати сьогодні, він просто простоїть недовго. Багато ходять в цей день до знахарів і просять у них допомоги з різних питань. Але обряд краще не проводити під час дощу, щоб вода не змила ефект від ритуалів. А ось якщо вранці вмитися водою, в якій лежала срібна ложка, то ви весь рік будете бадьорими і здоровими. Увечері краще всього піти в сауну і попаритися дубовим віником.

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від першого місяця осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.