У цей день православна церква відзначає Перенесення з Едесси в Константинополь Нерукотворенного Образа (Рушника) Господа Ісуса Христа. Інші назви свята: «Хлібний Спас», «Горіховий Спас», «Горіховник», «Спас на полотнах», «Спас на полотні». В цей день випікали хліб із зерна нового врожаю. Також було прийнято торгувати полотнами.

День став святковим після того, як Костянтин VII викупив образ на лляному полотні з відбитком лику Христа. Реліквія після розграбування міста була загублена. В православ'ї нерукотворний образ доводить істинність існування Ісуса, а також це аргумент для іконошанування.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Чого не можна робити на Горіховий Спас 29 серпня

В це свято не можна сваритися і навіть бажати зла комусь. Все, що ви побажаєте іншій людині, повернеться вам сторицею. Не відмовляйте в допомозі і особливо в їжі бідним людям і мандрівникам. Не відмовляйтеся від роботи. Це раніше був час збору врожаю, тому немає заборони на роботу. Ще краще не ходіть у ліс без спеціальних оберегів, є повір'я, що там ходить нечисть.

Народні прикмети на 29 серпня

Приказки і прикмети

  • Третій Спас хліба припас.
  • Гарний Третій Спас – взимку буде квас.
  • Якщо добрий врожай на горіхи, буде хороший урожай хліба в майбутньому році.
  • Якщо журавель відлетить до Третього Спаса, то на Покрову буде морозно.
  • Перший Спас – на воді стоять; Другий Спас – яблука їдять; Третій Спас – на зелених горах полотна продають.
  • Народжені 29 серпня рідко бувають красиві. Їм дано дар розбиратися в деревах.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.