Стало відомо, що всього в 12-ти кілометрах від Румунії, в Підвиноградові (Закарпатська область), був виявлений цілий табір ромів. Він став відомим на всю країну. Тут життя даної нації рясніє багатствами і небаченою релігійністю суспільства. Про це повідомляє Politeka.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

До того ж, офіційно потрапити на їх територію не просто. Там живе тільки ця нація, а доступ відкритий для тих, хто хрещений в місцевій церкві, а всі вони є баптистами.

Варто відзначити, що жителі розкішного будинку - 59-річний Юрій Фаркош, у якого є 10 дітей, 44 онука, а також 14 правнуків. Враховуючи всіх родичів, то сім'я зросла до ста осіб. Вони всі знаходяться в одному селищі. Незважаючи на стереотипи, тут немає кочової романтики. Фаркош в таборі — шанована людина, його іменують "бароном".

"Знаєте, чужинців ми зараз сюди 100% не пускаємо, тому що приїдуть, познімають на камеру або телефон, а потім пишуть всяке. Думаю, українці як би заздрять тому, що у ромів у Підвиноградові такі багаті будинки. Вони весь час запитують: "Звідки у них такі гроші?". В останні роки все більше "повноважень" у вирішенні актуальних питань в таборі бере на себе церква і місцеві пресвітери ", - розповідає Юрій.

Церковну владу тут ніхто не заперечує. Перші громади християн-баптистів в Підвиноградові та сусідньому Королеві з'явилися ще в кінці 70-х років минулого століття.

"Дівку віддаємо заміж в 12, 13, 14 років. Як вам це пояснити? Не знаю. Так у нас прийнято. Дівчата не вибирають собі чоловіка. У нас такого немає, як у вас. Вирішують тато і мама. Збираються з батьками хлопця, і вирішують. Буває, що наш ром одружується з українкою, але це – рідкість", — говорить Фаркош.

Нагадаємо, що в Одесі засікли один з найдорожчих автомобілів світу.

Як повідомляв портал Знай.ua, британський мільйонер розкрив своє дивне побажання.

Також портал Знай.ua писав, що золото може серйозно нашкодити людині.