Розкрита зухвала схема контрабанди на Одеській митниці: 2,5 млн доларів за три місяці заробили контрабандисти, провернувши аферу з взуттєвими коробками.

Журналіст Євген Плинский опублікував розслідування, в якому стверджує, що одеський контрабандист Вадим Альперін під прикриттям в. о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія організував схему мінімізації сплати податків для афілійованих з ним компаній. Про це пише "Апостроф"

Журналіст опублікував документи, згідно з яким з моменту призначення Передерія на посаду в. о. начальника Одеської митниці сім компаній Альперіна за три місяці оформили 502 контейнера з взуттям, вага яких занижувався на 20-30%, що дозволило їм не заплатити до бюджету 2,5 млн долара.

Вага занижувався шляхом маніпуляції з упаковкою, яка за документами компаній становила 35% від загальної ваги взуття. При цьому стандартне значення - 10-18%.

Красива схема, за крадіжку з бюджету 5.5 млн доларів за три місяці яку організував бізнесмен Вадим Альперін під прикриттям в. о. начальника Одеської митниці Володимира Передерія.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

У чому суть.
Один з напрямів бізнесу Альперіна - імпорт взуття.
Після призначення з 15 травня 2019 в.о. начальником Одеської митниці Передерія його компанії почали подавати митниці документи з завищенням ваги упаковки взуття. ...

Показати більше...