Міжнародний день шахів

Цей день відзначають, починаючи з 1966 року. Свято проводять за рішенням ФІДЕ – Всесвітня шахова федерація, яка була заснована в цей же день в 1924 році. Вважається, що гра в шахи сприяє розвитку пам'яті, розумових здібностей, творчого і логічного мислення. Шахи вважаються видом спорту в 107 країнах. Сама назва походить від перської мови, що означає «володар помер». Батьківщина шахів – Індія. А ось на Русі шахи з'явилися у 9-10 століттях.

Міжнародний День Торта

Це молоде, але дуже цікаве свято. Воно присвячене не тільки тортма, але й дружбі, миру між країнами, людьми і народами. Девіз дня – «I CAKE YOU», що значить – «Я прийду до тебе з тортом». Свято вирішили створити «Міланський Клуб» Королівства Любові. Це співтовариство друзів музикантів, кулінарів та інших захоплених творчих особистостей.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Ільїн день в Болгарії

Цей традиційне народний свято, яке присвячене пророку Іллі. У Болгарії його шанують як повелителя небесних стихій. В цей день в селах готують «Курбан» — забивають барана або вола і засмажують його на рожні – «чеверме». З потрухів готують суп – курбан чорба. Приготування цих страв іноді проходить у дворі церкви, в той час як всередині йде святкове богослужіння.

Православні свята:

  • День пам'яті преподобної Євфросинії, в миру Євдокії, великої княжни Московської.
  • Преподобного Акакія Синайського.
  • Преподобного Фоми, Малеїна.
  • Святкування Влахернської ікони Божої Матері.

Авдотья Сіногнойка

День назвали Сіногнойкою, тому що часто у цей час ідуть дощі і заважають заготівлі сіна. Вважається, що дощ, який почнеться в цей день, буде йти ще кілька тижнів. Тому бажано швидше зібрати сіно в скирти. Ще цього дня починалися жнива. Був звичай іти по полю з піснями, а серпи нести загорнутими в рушники. Перший стислий сніп рушником обв'язували, а потім несли святити до церкви.

Народні прикмети на 20 липня

Іменини в цей день

Акакій, Герман, Євдокія, Євфросинія, Лук'ян, Павло, Сергій, Фома

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.