Міжнародний день Нельсона Мандели

Цей день заснувала Генасамблея ООН у 2009 році, відтоді його відзначають щороку 18 липня. Дату вибрали, тому що це день народження дуже відомого борця з режимом апартеїду в Південній Африці. Нову дату створили серед міжнародних свят, щоб показати визнання вкладу колишнього президента Африки. Щороку День Нельсона Мандели стає приводом для різних заходів у центрах ООН і політичних установах: дебати, тематичні читання, показують фільм «Нескорений», влаштовують концерти і відкривають експозиції фотографії.

мандела

Фестиваль у Вербье

Фестиваль у Вербье – один з найвідоміших фестивалів класичної музики у світі і одна з головних музичних подій Швейцарії. Його кожен рік проводять в гірському курорті Вербье, він триває два тижні в другій половині липня. Фестиваль з'явився в 1994 році, а створив його Мартін Тайсон Энгстрой. Він же став і художнім керівником, складає програми концертів, намагається зберегти оригінальність цього музичного заходу.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Фестиваль в Вербье

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Показати ще

Фестиваль електронної музики Sonar

Міжнародний фестиваль за традицією проходить в Барселоні в червні. Він один з найбільш великих на планеті в області електронної музики. Проводять його щороку з 1994 року. Фестиваль триває три дні і три ночі. Варто відзначити, що Sonar це не тільки фестиваль розширеної електронної музики та мультимедійного мистецтва, але й форум сучасного мистецтва.

Фестиваль электронной музыки Sonar

Православні свята:

  • Преподобного Афанасія Афонського.
  • Набуття чесних мощей преподобного Сергія, ігумена Радонезького.

Афанасьєв день, Місяців свято

Увечері наші предки виходили на вулицю і дивилися, як місяць «грає» у небі – тобто перебігає з місця на місце, міняє колір, ховається за хмарами. Вважається, що це він так святкує. «Гра» Місяця віщує хороший врожай, особливо якщо його добре видно, а він світить ясно. Тоді осінь буде теплою і сухою. Ще вважається, що якщо ввечері спостерігати за Місяцем, то стане більше сил.

Народні прикмети на 18 липня

Іменини в цей день

Агнія, Ганна, Афанасій, Варвара, Василь, Геннадій, Єлизавета, Сергій, Степан

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.