У церковному календарі день присвячується пам'яті преподобного Афанасія Афонського. Інші назви свята: «Афанасій», «Місяця свято», «Місячне свято». На Русі вважалося, що в цей день Місяць святкує своє свято. Тому день був повністю присвячений Місяцю.

Є традиція у цей день виходити на вулицю і спостерігати за тим, як рухається Місяць. У нього можна попросити сили і енергії. Люди похилого віку навіть говорили, що «Місяць грає». Це означає, що вын красиво сяє, ховається за хмарами, змінює місце розташування. Можна загадати бажання, дивлячись на Місяць, і воно обов'язково збудеться.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Ще сьогодні готували особливе печиво з великою кількістю масла і меду, додавали в нього борошно, горіхи і мак. А вибрали форму півмісяця. Готові печеньки поливають розтопленим медом і посипали маком з горіхами. Ним потрібно було пригостити сусідів, родичів, перехожих. Вважається, що таке печиво додасть сил і принесе удачу.

Місяць

Популярні новини зараз

В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Ще можна сьогодні починати заготовляти лікарські рослини. Вони будуть дуже цілющі, якщо їх зібрати під місячним світлом. Опівночі незаміжні дівчата виходили на вулицю і розплітали коси, потім три рази крутилися навколо своєї осі. Так вони красувалися перед Місяцем і зазивали женихів. Купці ж вважали, що якщо потрясти гаманцями, дивлячись на Місяць, то він збільшить заробіток. Якщо сьогодні новонароджений багато плаче, то треба при першому Місяці три рази покатати його з бочка на бочок. А щоб пологи у майбутніх матерів пройшли легше, повитухам під місячне світло треба було виставити ємність з проточною водою. Потім нею змочували лоб породіллі.

Народні прикмети на 18 липня

Ще є повір'я, що можна сьогодні побачити коханку чоловіка. Візьміть обручку і подивіться через неї на Місяць. Якщо Місяць нічого не показав, то суперниці немає.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.