В українських школах змінять систему вивчення іноземних мов,зокрема англійської.

Про це розповіли , концепція передбачає організацію мовних курсів і інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менше В1 стане обов'язковою умовою для вступу, В2 - для випуску.

Крім того, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними і проводити регулярні "скринінги знань", зокрема, ввести обов'язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату.

Як це буде працювати

З 2023 року всі абітурієнти будуть проходити обов'язковий "скринінговий" тест з англійської мови для визначення рівня.

Популярні новини зараз

Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Якщо рівень вступника нижче В1, це не позбавляє його права брати участь в конкурсі на вступ на вищу освіту в звичайному режимі. Але в такому випадку абітурієнтам пропонується до початку навчального року (до 1 вересня або до 1 жовтня) повинні пройти спеціальний ітенсив для досягнення необхідного рівня знанням іноземної мови.

У міністерстві підкреслюють, що буде забезпечуватися рівний доступ до цього мовного інтенсиву для досягнення рівня В1 (очний і дистанційний).

Нагадаємо, київська гімназія опинилась в центі гучного скандалу. Батьки поскаржились, що їхню дитину відмовляються переводити до 10 класу. А все тому, що нібито батьки не платили благодійні внески.

Як повідомляв портал Знай.ua, діти влаштували жорстокий булінг проти вчителів. Педагогам нічого не залишалося робити, як викликати поліцію.

Також Знай.ua писав про те, що у Хмельницькій школі семикласниці жостоко познущалися з однокласниці.