При прийомі на державну службу кандидатів перевірятимуть на знання англійської мови. Президент Петро Порошенко запровадив таку норму, аби наблизити українську владу до європейських стандартів. Українські школи також переведуть на поглиблене вивчення англійської за програмою Go Global.

"Володіння англійською мовою стане ключовим критерієм при прийомі на державну службу. Це має запроваджуватися найближчими роками", - сказав Порошенко під час звернення до парламенту сьогодні.

2016-й рік президент пообіцяв оголосити роком англійської мови в Україні. Програма 200 провідних університетів світу з вивчення англійської Go Global отримає державну підтримку.

"Україна сьогодні у глобальному рейтингу залишається серед країн з найнижчим рівнем володіння англійською. І це бар'єр для українців для переорієнтації на західні цінності і стандарти. Це обмежує нам доступ до наукових досліджень, які на 80% публікуються англійською. 55% веб-сторінок також написані нею", – зазначив Порошенко.

Читайте також: До кінця XXI століття може зникнути половина мов

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Показати ще

Українські університети самостійно почали переходити на англійську мову.

"На останньому засіданні кафедри нам пояснили, що віднині претенденти на звання доцента або професора повинні мати сертифікат міжнародного зразка рівня В2 з англійської мови", - повідомляє аспірантка КНУ імені Тараса Шевченка Ганна Воробйова.