В Україні з 1 липня на 67 грн (до 1564 грн) підвищили мінімальні пенсії і на 670 грн (до 15 640 грн) – максимальні. Крім того, тим, хто виконав норму щодо стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) виплати підвищили до 2 тис. грн. Про це повідомляє Обозреватель.

Так, якщо є повний стаж і пенсія нижче 2 тис., її автоматично підвищили до зазначеної суми. А якщо пенсія, приміром, 2001 грн, її розмір не переглянуть. Всього підвищення, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, торкнеться 2,5 млн осіб.

Також на 67 грн підвищили виплати українцям з мінімальними пенсіями, і на 670 грн – з максимальними. Пенсіонери будуть отримувати як мінімум 1564 грн. Також, якщо українці з мінімальною пенсією мають повний стаж (для жінок – 30, для чоловіків – 35 років), вони мають право на надбавку в розмірі не менше 1% прожиткового мінімуму. Якщо в червні, наприклад, жінка з 40 роками стажу і мінімальною пенсією може отримувати надбавку в розмірі 149,7 грн, то після першого липня – 156,4 грн.

Популярні новини зараз

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Українці з максимальними пенсіями отримали надбавку в розмірі 670 грн. Зараз такі виплати отримують не більше 1,9% від загальної кількості пенсіонерів. Якщо до липня це 14,9 тис. грн, то після – 15,6 тис. грн. Найчастіше це ті, хто вийшов на заслужений відпочинок зі спеціальними правами. Наприклад, народні депутати, судді і т. д.

Як зазначив Розенко, жінки, котрі мають не менше 30 років страхового стажу, і чоловіки, котрі мають не менше 35 років стажу, відтепер отримуватимуть пенсію не нижче 2 тис. грн.на постійній основі.

Нагадаємо, яку мінімалку і курс долара чекати українцям.

Як повідомляв Знай. ua, з українців здеруть податки за свої квадратні метри.

Також Знай. ua писав, що українцям повністю перерахують виплати.