В Україні до 30 червня 2019 року була можливість ввозити з-за кордону безмитний товар, якщо його вартість не перевищувала 150 євро.

Відтепер, починаючи з 1 липня 2019 року, суму зменшили до 100 євро. Таким чином, якщо вартість товарів у посилці сумарно перевищить 100 євро, одержувач-фізична особа зобов'язаний сплатити податок на додану вартість.

Відповідні зміни прийняли 23 листопада 2018 року разом з пакетом інших поправок в Податковий кодекс. За законопроект № 9260 тоді проголосували 236 народних обранців.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

За правилами нового закону, оператори поштового зв'язку та експрес-перевізники вважаються податковими агентами. Вони будуть займатися нарахуванням і сплатою зобов'язань з ПДВ для посилок.

Документом передбачений перехідний період дії ліміту в 150 євро з 1 січня по 30 червня 2019 року.

Зміни стосуються товарів у міжнародних експрес-відправленнях, сумарна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро для одного одержувача в одній депеші від одного відправника.

"Ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 100 євро, для одного одержувача-фізичної особи, в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях, буде обкладатися податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом", - зазначалося в документі.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для посилок, які перевищили ліміт, платежів буде два: ПДВ 20 % і мито 10 %. Для розрахунку необхідної суми буде застосовуватися курс НБУ, установлений на 00:00 дня подання митної декларації або визначення податкових зобов'язань. При цьому податок сплачується не з усієї суми, а тільки з різниці, яка вище встановлених 100 євро.

Ліміт в 100 євро буде працювати для фізичних осіб, а для юридичних осіб і фізосіб-підприємців безмитний ліміт залишається на рівні 150 євро.

Нагадаємо, незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій. Для цього створені всі умови.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ПриватБанк підловили на хитрій схемі, українці вимагають правосуддя: за секунду на карті не залишилося ні копійки.

Також "Знай.uа" писав, пенсійний фонд "придумав" роботу для 71-річної киянки.