У православному календарі це день вшанування пам'яті святителя Тихона, єпископа Амафунтського. Інші назви свята: «День Тихона», «Тихон Толока», «Втішник». В цей день Тихону моляться ті, хто потребує заспокоєння, чимось перелякані, схвильовані або хто страждає від зубного болю. З 29 червня завершуються всі посівні роботи.

У наших предків був звичай ставити в цей день пишні столи для трудівників, яких запрошували, щоб удобрити землю гноєм. Робота ця важка і брудна, тому трудівників і пригощали. А ще це був спосіб допомогти бідним сім'ям заробити і трохи відпочити разом з усіма за столом.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Народні прикмети на 29 червня

Для дівчат був цікавий обряд. Вважалося, що якщо в 12 ночі вони голі перебіжать городні грядки і хоча б почнуть їх прополювати, то це допоможе захистити посіви від хвороб і шкідників.

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Святому Тихону можна помолитися про гарний урожай. Люди, у яких розболілися зуби, просять його втихомирити біль. Якщо дитина чогось дуже злякалася, то мати може помолитися святому, щоб він допоміг втішити дитячу душу. Дитину треба вбрати в білу сорочку, відвести до водойми, три рази умити і прочитати молитву Тихону. Потім сорочку потрібно прополоскати у воді і надіти на дитину, щоб вона висохла. Після цього страхи повинні піти.

Обов'язково треба перетрусити сьогодні постіль, почистити подушки, виперіть або вивітріть ковдри, відправте щось в хімчистку, а постіль добре виперіть. Вважається, що так можна витрусити з ліжка всю лінь, яка накопичилася за рік. Вона заважає після сну бути бадьорим. За прикметою, вже на наступний день ви будете сповнені сил та енергії.

Ще часто у цей день проводять любовні ритуали і обряди, читають замовляння на залучення половинки і навпаки, щоб послабити романтичні почуття. Якщо дівчині докучає своєю любов'ю якийсь хлопець, то можна позбавитися від його почуттів. Для цього сьогодні потрібно надіти на себе мішок, зробити з мотузки собі пояс і піти до дерева з жіночої енергетикою. Такими деревами зазвичай виступають осика, вишня, береза або черешня. Важливо, щоб на дерево падало місячне світло. Дерево треба обійняти і проговорити: «Мішок надягла, рабові Божому (ім'я хлопця) набридла. Перестане мене любити, перестане за мною ходити. Від мене відчепиться, до іншої прив'яжеться». Потім мотузку потрібно повісити на дерево на гілку і сказати: «Навіть мотузку дам, щоб знайшов дівчину там. Від мене подалі, і як можна раніше. Амінь». Йти потрібно, не озираючись.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.