Безконтрольне використання антибіотиків у тваринництві загрожує здоров’ю людей. Вони сприяють виникненню в м'ясі стійких до антибіотиків бактерій. Такі бактерії потрапляють в організм людини та можуть викликати хвороби і несприйнятливість до лікування антибіотиками - антибіотикорезистентність. У 2017 році Всесвітня організація охорони здоров'я визнала антибіотикорезистентність однією з головних загроз здоров'ю людства.
Проте альтернатива антибіотичному м’ясу існує. В Україні це Епікур – новий бренд курячого м’яса, вирощеного без антибіотиків та стимуляції росту на потужностях Володимир-Волинської птахофабрики – cучасного україно-голландського підприємства.
Основними відмінностями бренду на національному ринку є:
Інноваційна технологія вирощування курки та упаковка продукції. Антибіотики та інші шкідливі добавки виключені з усіх етапів виробництва, а упаковка - бар'єрний лоток з прозорою плівкою, наповнений сумішшю атмосферних газів, що дозволяє зберегти свіжість і смак продукту без заморозки протягом 7 днів, при дотриманні температурного режиму від 0 до +4С.
Компанія розвиває нові стандарти та цінності ведення бізнесу, що знаходить своє відображення в корпоративній культурі команди, яка працює на принципах Agile і Scrum
Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю
Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Команда, якою можна пишатися. Створюючи новий за якістю продукт для здорового способу життя, компанія особистим прикладом розвиває ЗСЖ в Україні та всіляко підтримує його прояви, особливо пов'язані з бігом. Регулярні тренування та участь в марафонах дозволяють команді досягати успіхів і на роботі, і в спорті.
Стрімкий розвиток на ринку України всього за перший рік існування бренду, говорить про те, що інновацій у «Епікур» досить багато та команда бренду готова задавати стандарти розвитку галузі та будувати її здорове майбутнє.
У квітні 2019 року ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» розпочала будівництво нового цеху переробки Епікур вартістю 38 €млн , який дозволить підприємству збільшити виробництво натуральної курятини у два рази. Будівництво нового цеху дозволить задовольнити існуючи потреби ринку України в сегменті «натуральної курятини» та підготуватися до експорту продукції до країн ЄС.