Піля виходу на екрани багатосерійного фільму від НВО кількість запитів про Чорнобильську катастрофу зріс до рекордних чисел, а число бажаючих поїхати на екскурсію до зони відчуження лише у травні зріс на третину. Завдяки фільму весь світ дізнався ще більше моторошних фактів про найстрашнішу техногенну катастрофу людства.

Сьогодні можна поспілкуватися з тими, хто став свідками моторошних подій 26 квітня 1986 року, а також з тими, хто безпосередньо брав участь у ліквідації аварії.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відомий ліквідатор катастрофи на ЧАЕС Олексій Ананенко, який спускався під зруйнований реактор, щоб відкрити вентилі зливу води і не допустити другого вибуху, змушений сьогодні виживати на мізерні соцвиплати, які йому виділяє держава, як "чорнобильцю".

Популярні новини зараз

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Ананенко - інженер, який добровільно вирішив спуститися під зруйнований реактор, за сценарієм, мав померти через два дні. А він сьогодні разом зі всім світом дивиться на себе кіношного у популярному серіалі.

Про це Facebook написала журналіст Олена Лунькова.

Крім того, за словами дружин Олексія, він не має можливості, ані нормально лікуватися, ані поїхати на оздоровлення до санаторію, оскільки фінансування на ці цілі не вистачає.

Як стало відомо, зараз ліквідатор взагалі мало що пам'ятає. Справа в тому, що 2 роки тому його збила машина, і через кілька місяців він пролежав у комі.

"Він в той рік хотів поїхати в санаторій на оздоровлення, але сказали, що немає бюджету. А коли вже був у комі, передзвонили і запропонували путівку. Я їм сказала, що вже не треба" – розповіла журналістці дружина.


Крім того, як написала Лунькова, чоловік, який рятував увесь світ, зараз отримує 456 гривень "чорнобильських" на місяць.

Нагадаємо, Україна почала заробляти на серіалі "Чорнобиль".

Як повідомляв раніше портал Знай.uа повідомляв, Романенко показав "Чорнобиль" Порошенка.

Також Знай.uа писав, у новій серії "Чорнобиля" з'явився гігантський Маус.