У Харківській області виявлено рідкісну тварину, яке вже давно опинилась під загрозою тотального знищення.

У південній частині Харківщини несподівано помічена перегузня, повідомив "Корреспондент".

Перегузня – це невелика, хижа тварина, що виходить на полювання, переважно ночами. Мешкає ця тварина в норах, частіше це покинуті будинки гризунів, розташовані в степовій зоні. Може жити в чагарниках або долинах річок. Глобальні кліматичні зміни і стихійна, неконтрольована полювання призвели до того, що ця тварина практично повністю зникло з лиця землі.

Втім, дива періодично трапляються. Очевидці помітили відразу кілька таких тварин, які були сфотографовані, а після цього фотографії з'явилися в соціальних мережах. Вважалося, що в Україні залишилося не більше ста особин цих звірків, причому в Харківській області їх не бачили вже досить давно. Перегузні занесені до Червоної книги та знаходяться під охороною держави. Мабуть, останнім часом ситуація з популяцією цих хижаків пішла на лад. Залишається сподіватися на те, що тварин не знищать, дозволять їм і далі розмножуватися.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували «полювання» на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.