У Києві співробітники поліції затримали підозрюваних у шахрайстві, які по телефону обманювали пенсіонерів і видурювали у них гроші.

Про це повідомляють в прес-службі поліції Києва.

"Обидві події відбулися на початку грудня минулого року на території Дарницького району. В ході оперативно-розшукових заходів оперативники затримали 24-річну мешканку Києва, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочину. Жінка "працювала" разом із спільником, який подзвонив 72-річному чоловікові, представився лікарем і повідомив, що його син нібито став винуватцем ДТП, через якого потерпілому терміново потрібна операція вартістю 5000 доларів США. Розгублений пенсіонер одразу погодився заплатити", - написано в повідомленні.

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Стало відомо, що для того, щоб пенсіонер не уточнював інформацію у родичів, чоловік постійно з ним розмовляв по телефону, а в цей час спільниця їхала до жертви за грошима. У підсумку киянин віддав зловмисниці всі заощадження – близько 30 тисяч гривень.

Пізніше з'ясувалося, що підозрювану затримали. Зараз її перевіряють на причетність до скоєння аналогічних правопорушень. Слідчі повідомили їй про підозру у ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За вчинене жінці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Інший затриманий – 26-річний киянин – діяв за такою ж схемою і обдурив 75-річну жінку на 50 тисяч гривень.

Матеріали кримінального провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України з обвинувальним актом направлено до суду. Зловмиснику загрожує до трьох років ув'язнення.

Нагадаємо, що у Києві копи затримали чоловіка, який організував аферу з обміном валют через інтернет. Як повідомляється в прес-службі Нацполиции, таким чином зловмиснику вдалося отримати понад 40 тисяч доларів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", в Україні шахраї щорічно набираються досвіду і мучать українців дуже витонченими прийомами. Найчастіше шахраї представляються співробітниками великих банків, наприклад, державного "Привату".

Також портал "Знай.uа" писав, що мешканка Харкова намагалася "відмазати" сина від покарання, віддавши всі свої заощадження. Українка віддала всі свої заощадження невідомому, який прийшов в її квартиру.