У Днепрі хочуть запустити канатну дорогу, яка буде з'єднувати лівий і правий берег. Її хочуть запустити в якості ще одного виду громадського транспорту.

Про це повідомляє портал «Наше місто»

«У планах вже є реалізація канатних доріг, є пілотні проекти зв'язки правого і лівого берегів. Там досить серйозно опрацьовуються питання співробітництва з конкретними виробниками. Я думаю, у найближчому майбутньому канатні дороги ми все-таки побачимо, але сказати, наскільки розвиненою буде їх мережа, зараз досить складно, оскільки досвіду повноцінної експлуатації канатних доріг у вигляді громадського транспорту в Україні ще не існує. Звичайно ж, нам хотілося би понести цю пальму першості, тому що всі розуміють, що у світі такий вид транспорту дуже поширений. У нашому місті дуже цікава ландшафтна матриця, яка дає можливість пересування за допомогою таких доріг і вздовж акваторії Дніпра, і по зв'язці правого і лівого берегів», — повідомив головний архітектор Дніпра Дмитро Волик.

Популярні новини зараз

Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Показати ще

За його словами, канатна дорога дозволить забезпечити транспортне сполучення без масового знесення існуючої інфраструктури. Це робить її набагато дешевше автомобільної дороги.

Нагадаємо, що 7 травня київський фунікулер святкує свій 114-й день народження. Саме в цей день в 1905 році в столиці відкрили канатну дорогу, першими пасажирами якого стали його будівельники та майстри.

Як раніше повідомляв портал «Знай.ua», на тестовому майданчику в р. Бріггс (штат Техас, США) приватне аерокосмічне підприємство Firefly Aerospace провело тест двигуна першого ступеня космічної ракети Alpha. Варто відразу зазначити, що тест пройшов успішно, хоч і тривав цілих 60 секунд.

Також портал «Знай.uа» писав, що в рамках четвертої міжнародної виставки електротранспорту і гібридів Plug-In Ukraine 2019 був представлений новий электрокросовер JAC IEV7S.