Свою першу регіональну поїздку в статусі президента України та головнокомандувача ЗСУ Володимир Зеленський здійснив до Луганської області декілька днів тому.

Головнокомандувач ЗСУ побував на позиціях українських військових у Станиці Луганській і в місті Щастя. У той же час офіційних заяв про зустріч президента з місцевими жителями не було.

Донбас.Реалії розпитали людей по обидві сторони лінії розмежування, що вони думають про нового президента.

Журналісти завітали у прифронтове селище Верхньоторецьке, яке наразі знаходиться буквально на відстані одного кілометру від позицій бойовиків.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

"Хлопці, мені 70 років, мені жити залишилося 3 дні, я вже не бачу нічого хорошого, ось "вшкварили": побило дах, машину Дивись що з машиною!", – бідкається пенсіонер та показує зіпсоване обстрілами майно.

"Я повністю підтримую Зеленського, так, хочеться ж змін. Ми ж звикли його бачити в "Кварталі" цьому і все, як-то цікаво буває й смішно, і смієшся, а також думаєш, може, команда стоїть за ним якась, серйозна, справжня, яка може виведе країну нашу куди-небудь у кращий бік", – каже сусідка пенсіонера.

Верхньоторецьке – досить велике селище, відзначають журналісти. До списку виборців внесено понад дві тисячі людей. Згідно з даними Центрвиборчкому, у другому турі проголосувала майже тисяча людей, більшість – за Володимира Зеленського.

"Весь час був коміком, а тут президентом став, не знаю, чесно кажу. Ну в принципі в Америці теж був президент цей самий, артист, може і у цього щось вийде", – розповідає іще один місцевий житель.

Побували журналісти і у містечку Горлівка, за 20 кілометрів від Верхньоторецького.

"Взагалі я до Зеленського у ролі президента ставлюсь позитивно, сподіваюся, що все-таки буде краще, ніж при Порошенку", - додає сусідка пенсіонера.

"Нехай приїжджає, ми його влаштуємо, нехай поживе, побуде у нас, будь ласка. Якщо закінчить війну – хвала йому, велике свято буде, а якщо ні, то що ж – будемо жити далі", – запрошує слугу народу житель Верхньоторецького Сергій.

Війна на Донбасі

"​Сто днів дається, як-то кажуть президенту, щоб він показав, а потім... він же і сказав, що я ненадовго. ​Ми чекаємо миру, дуже чекаємо миру", –​ резюмують втомлені війною та страхом селяни.

Нагадаємо, юрист Михайло Шнайдер прокоментував нападки "фанатів Порошенка" на президента Володимира Зеленського під час поїздки на Донбас.

Володимир Зеленський

Слугу народу взялися критикувати за "невдалий образ" - декому не сподобалася його блакитна сорочка, яку той одягнув під бронежилет.

Як повідомляв портал Знай.ua Портнов розсекретив Панамський офшор Порошенко

Також Знай.uа писав, Андрій Портнов повернувся в Україну напередодні інавгурації Зеленського