Незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. Як ситуація в країні позначилася на уподобаннях народу? Передає "Сьогодні".

Як відомо, більшу частину доходів українці витрачають на їжу та оплату комунальних послуг. Варто відзначити, що в місті домогосподарства витрачають на харчування поза домом і продовольчі товари 52,3% від усіх доходів, а в сільській місцевості - 44,3%.

магазин

У 2017 році українці витратили на продукти 233,2 млрд грн – 38,8% від всіх витрат, а в 2018 р. — практично до 290 млрд грн.

Найбільше купують кондитерські вироби, молочну продукцію, м'ясо птиці, ковбасу, сало, і пиво. Так, на солодощі українці витратили 22 млрд грн за рік, на молочку - 17,6 млрд грн.

Популярні новини зараз

Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення

Показати ще

З непродовольчих товарів головною статтею витрат є ліки, яких українці купили на 65,5 млрд грн. Це 9,8% від загальних витрат.

На другому місці - автомобілі та автотовари (трохи менше 47,5 млрд), а також бензин (27,6 млрд). Багато грошей українці витрачають на побутову техніку (21,3 млрд грн), одяг (15,6 млрд грн) та побутову хімію (14,1 млрд грн).

Нагадаємо, нещадна стихія за 40 хвилин знищила врожай українців.

Раніше Знай.uа повідомляв, українське місто стрімко йде під землю.

Також Знай.uа писав, ПриватБанк потрапив у гучний скандал з кредитами.