Стало відомо, що Росія не збирається виконувати рішення Міжнародного трибуналу щодо затримання українських кораблів і моряків у Чорному морі. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Дмитро Пєсков

На питання про те, чи змінилася позиція Кремля через постанови Міжнародного трибула, Пєсков відповів негативно.

"Позиція не може змінитися. Має завершитися слідство у зв'язку з порушенням закону про кордон, і відбутися суд", - заявив прес-секретар.

Полонені українські моряки

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Як відомо, 25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України, що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапило 24 українця, троє з них були поранені.

Тому суд РФ в окупованому Криму аррештував українських військових за безпідставним звинуваченням у незаконному перетині кордону. Зараз їх утримують у СІЗО Москви.

Пізніше Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію відпустити захоплених в Керченській протоці українських моряків.

Нагадаємо, у Мексиці розбився вертоліт Мі-17, який за попередніми даними належав військово-морського флоту Росії.

Раніше Знай.uа повідомляв, Міжнародний трибунал з морського права виніс рішення за позовом України щодо полонених моряків.

Також Знай.uа писав, полоненим українським морякам не дозволяють спілкуватися з рідними і психологічно тиснуть. Про це розповіла Людмила Костюшина - мати одного з полонених моряків.