Міжнародний день біологічного різноманіття

День вперше відзначили в 2001 році і з того часу його відзначають щороку. Але проголосила його Генасамблея ООН ще в 1995 році. Спочатку його відзначали 29 грудня, в той же день, коли вступила в силу Конвенція про біологічне різноманіття. Але так як в цей час дуже багато різних свят, з'явилися труднощі із плануванням заходів для цього дня. І в 2000 році вирішили змінити дату на 22 травня.

Головним завданням цього дня є звернення уваги людей на те, що багато представників фауни і флори безповоротно зникають на Землі. Приблизно 60% екологічної системи деградує або її використовують настільки нерозважливо, що зникає багато видів. А у цього будуть наслідки, які будуть більш важкими у найближчі 50 років.

Православні свята:

  • Перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у Бар.
  • Преподобного Йосипа Оптинського.
  • Седмиця 4-та після Великодня.
  • Пісний день.

Нікола Весняний

Це день святителя Миколая, якого також називають Миколою Угодником або Миколою Чудотворцем. Його вважають покровителем дітей, купців і моряків. Під час свого життя показав неймовірну здатність примиряти ворогуючих і охороняти невинно засуджених.

В цей день уже дуже добре росли різні трави: і звичайна трава, і лікарські. Тому коней виганяли на вулицю, щоб вони накормились свіжою травою. У кожному сімействі вибирали неодружених хлопців і проводжали їх на поля. А з собою готували пироги з гречаною кашею. Увечері до них приходили дівчата, разом веселилися, співали, водили хороводи. За хлопчиками не було контролю, тому що вважалося, що в це свято вони вступають у доросле життя.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Народні прикмети на 22 травня

Як раз була вже тепла погода, худобі вистачало свіжої трави, тому корови і кози давали більше молока, з якого готували безліч страв.

Іменини в цей день

Килина, Василь, Гаврило, Дмитро, Йосип, Микола, Семен

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.