Вже з 1 червня в Україні вводяться сезонні обмеження на пересування великовантажного транспорту по більшості автомобільних доріг загального користування.

Про це повідомив Укравтодор в Facebook.

Зокрема, відзначається, що у денний час доби за температури повітря вище +28 градусів, будуть введенні обмеження і повна заборона на пересування по дорогах загального значення транспорту фактична вага, якого складатиме більше 24 тонн і навантаженням на вісь більше 7 тонн.

Укравтодор

При цьому обмеження не буде поширюватись на транспорт, який перевозить небезпечні речовини, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов'язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Також у відомстві розповіли, що для тимчасових стоянок буде обладнано понад 900 майданчиків.

"Для тимчасової стоянки транспортних засобів використовуються більше 900 майданчиків в смугах відводу доріг і біля об'єктів дорожнього сервісу", - йдеться в повідомленні.

Крім того державна компанія звернулась до українців з проханням виконувати вказані норми.

Укравтодор

"Укравтодор" просить користувачів доріг і перевізників з розумінням поставитися до питання збереження доріг від передчасних руйнувань та дотримуватися умов тимчасових обмежень руху", - йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що з працівниками комунальних служб українцвв завжди пов'язували і пов'язують конфлікти. І це створювало велику проблему. Часто приводом для цих конфліктів було не зовсім тверезий або зовсім не тверезий стан цих самих працівників.

Нагадаємо, стало відомо, що в Черкаській області у бруді на дорозі після сильного дощу застряг автомобіль посла Канади Романа Ващука. У результаті житель села Буда на ім'я Руслан допоміг виштовхнути машину з ями.

Як повідомляв "Знай.ua", у Києві анонсували демонтаж моста через Дніпро, будь-який рух по якому заборонено вже протягом 18 років, про що стало відомо з повідомлення прес-служби КМДА.

Також "Знай.ua" писав, що починаючи з понеділка, 6 травня у Києві тимчасово обмежать рух пішоходів по мосту на вулиці Саперно-Слобідській, який розташований біля магазину "Леруа Мерлен". Комунальні служби просять у українців з розумінням поставитися до тимчасових труднощів, а також продумувати свій маршрут заздалегідь.