Незаконно зведений окупантами Кримський міст ось уже рік відкритий для автомобілів. 15 травня 2018 року президент РФ Володимир Путін офіційно приймав його в експлуатацію. Наступного дня проїзд відкрили для усіх.

Однак хвалений Путіним і російськими ЗМІ Кримський міст не приніс помітної користі півострову, пише Крим. Реалії.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов у річницю відкриття автомобільного руху по Керченському мосту розповів про його користь для півострова.

"Найбільш очевидний результат — це різкий, майже на 30%, зростання турпотоку за підсумками минулого року. За минулі травневі свята він виріс на 40% в порівнянні з рівнем 2018 року. Міст сам став однією з головних визначних пам'яток, важливим туристичним об'єктом, "візитною карткою" регіону. Після введення моста в експлуатацію середньомісячна інтенсивність вантажоперевезень між материковою частиною і півостровом збільшилася майже у 2,5 раза", - заявив Аксьонов.

Кримський міст

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Однак політологи у свою чергу заявляють, що міст через Керченську протоку не змінив життя жителів Криму. Ціни, як очікувалося, нижчими не стали, до зведення мосту залучали людей з Сибіру для економії коштів.

Володимир Путін на відкритті Кримського мосту

Російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар заявив, що Кримський міст створив чимало проблем і Росія виділятиме значні суми з держбюджету на підтримання його в належному стані.

"Весь міст - одна суцільна проблема. Я вважаю, що експлуатаційні витрати на утримання ось цього моста незабаром перекриють його вартість. Буде «розпил» бюджету по кишенях тих афілійованих компаній товаришеві Ротенбергу, головному мостобудівників. Суму, яку витратили на Керченський міст, можна було протягом 50 років використовувати як безкоштовну переправу через протоку - і поїзди, і машини могли перебиратися на поромах. Зараз міст десь просідає, десь піднімається, це буде безперервно", - заявив він.

Нагадаємо, що ми писали: цілодобово і без вихідних: окупанти зізналися в рабських умовах праці робітників на Кримському мості.

Як повідомляв "Знай.uа", російські окупанти будуть залізничні колії на Кримському мості. Будівельники залізничних підходів до Кримському мосту почали працювати в посиленому режимі. Однак при роботі виникла позаштатна ситуація.

Також портал "Знай.uа" писав, залізничні колії на Кримському мосту можуть пошкодити геологічні умови, великі навантаження і зовнішні фактори, що призведе до справжньої катастрофи.