У квітні показник инфляції перевищив траєкторію прогнозу Національного банку Україна. Про це повідомили в коментарі НБУ.

Держстат опублікував дані, згідно з якими у квітні 2019 року споживча інфляція в річному вимірі становила 8,8%, в місячному вимірі ціни зросли на 1,0%.

В НБУ пояснюють, що фактичний показник інфляції дещо перевищив траєкторію прогнозу, опубліковану в Інфляційному звіті (квітень 2019).

"Це було зумовлено дією тимчасових факторів, зокрема перебоями поставок нафтопродуктів з Білорусі та анонсованим РФ обмежень на експорт енергетичних товарів в Україну, а також виникненням ажіотажного попиту на окремі сирі продукти харчування внаслідок їх обмеженої пропозиції", - сказано в коментарі.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Національний банк відзначає, що динаміка споживчої інфляції на поточний момент відображає тимчасовий вплив факторів пропозиції на продукти харчування і паливо.

"За оцінками Національного банку, дія цих чинників вичерпається в найближчі місяці. Інфляція продовжить знижуватися згідно з прогнозами Національного банку і наближатися до мети 5% +/- 1 п. п., якої досягне в 2020 році", - прогнозують в НБУ.

Раніше повідомлялося, що в Україні продовжує стрімко зростати инфляция. Так, за підсумками квітня споживчі ціни в порівнянні з березнем зросли на 1%. Про це свідчать дані Держслужби статистики.

Як повідомляється, з початку року ціни в Україні зросли на 3,4%, а інфляція в цілому зросла на 8,8%.

Нагадаємо, ціни в Україні ростуть зі швидкістю світла.

Як повідомляв Знай. ua, напророкували українцям дві пенсії, але не все так просто.

Знай. ua писав, що Нацбанк зазіхнув на гроші українців і приготував до гіршого.