В суботу і неділю, 11 і 12 травня на більшій частині території України очікуються періодичні дощі. Така неприємна погода прийшла до нас із заходу Європи.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці у Facebook народний синоптик Наталка Діденко.

"Поки десь періодично з'являється сонце, треба швидко встигнути його зафіксувати і підставити ніс для нових веснянок, тому що незабаром - знову дощі". Наталка Діденко

Крім того, вона зазначила, що температура повітря підвищиться, разом з дощами в Україну прийдуть і грози.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

"Протягом дня стовпчики термометрів коливатимуться в межах + 16 + 22 градусів. Уночі буде, звичайно, холодніше — до + 6 + 13 градусів". Наталка Діденко

У Києві теж пройдуть дощі на цих вихідних, можливі грози. Стовпчики термометрів вдень покажуть до +18 + 20 градусів.

"Милуйтеся природою, садіть, сійте, сваріться, але також ж миріться, фотографуйте квіточки, зваріть зелений борщ - словом, будьте людьми". Наталка Діденко

Нагадаємо, що дощі все ніяк не збираються припинятися і у суботу вони пройдуть по всій території країни. Їх не уникне ні одна її частина. Дощ буде несильним, але з грозами. Є і хороші новини, стане трохи тепліше, а вітер посилюватиметься не буде.

На Заході в суботу почне потроху теплішати і вдень, і вночі, скрізь дощі з грозами. Температура в західних областях вдень від +16 до +20 градусів, а вночі від+6 до+9 градусів. Вітер західний 5-10 м/с.

На Півночі дощі з грозами пройдуть скрізь, окрім Київської області, а також стане трохи тепліше. Вдень температура повітря в північних областях від +16 до +19 градусів, а вночі від +7 до +10 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Також Знай.uа писав, що погода випробує українців на міцність в травні. Нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.