Українські воїни хоробро відбили авіаудар ворога, знищили порушників повітряного простору, зуміли прикрити піхоту під час переходу в наступ, знищивши повітряні цілі неприятеня на гранично малій висоті.

У п'ятницю, 3 травня, в зоні проведення Операції об’єднаних сил пройшли тактичні навчання з протиповітряної оборони. У тренуваннях взяли участь дивізіони, батареї та інші підрозділи протиповітряної оборони оперативно-тактичних угрупувань ООС, повідомляє прес-служба відомства.

Навчання допомогли підвищити ефективність системи протиповітряної оборони ООС, вдосконалити практичні навички українських військових бойових обслуг та розрахунків під час знешкодження повітряних цілей, а також дали можливість вдосконалити навички в організації протиповітряного бою в загальній системі протиповітряної оборони.

В ході занять українські воїни на практиці відпрацювали "несення бойового чергування, знищення порушників повітряного простору, відбиття удару повітряного противника, прикриття підрозділу під час переходу в наступ, знищення повітряних цілей, в тому числі й на гранично малих висотах, засобами безпосереднього прикриття".

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Для того, щоб максимально наблизити умови навчання до бойових, в якості противника виступили наші військові льотчики, - йдеться в повідомленні.

У штабі зазначають, що з усіма завданнями учасники навчань впорались на відмінно. Українські воїни продемонстрували, що готові утримувати контроль над повітряним простором та прикривати дії нашої піхоти від ворожих ударів з повітря.

Нагадаємо, бійці ЗСУ навчалися "робити шашлик" з російських бойовиків на окупованому Донбасі з допомогою українського аналога американського озброєння.

Так, нещодавно військовослужбовці ЗСУ пройшли спеціальний навчальний курс по використанню нової системи "Стугна", яка є українським аналогом протитанкового комплексу США Javelin.

Як повідомляв портал Знай.ua, військові НАТО прибули в Україну. Ротація військових НАТО дозволила збільшити ефективність тренувань українських бійців

Також Знай.ua писав, українські десантники показали, чому не варто чужинцям лізти на нашу землю.