В Україну прибули трохи більше 130 військовослужбовців бригадної тактичної групи "Страйк" 101-ї повітряно-десантної (десантно-штурмовий) дивізії армії США

Церемонія передачі повноважень між двома підрозділами американської складовою місії JMTG-U пройшла 2 травня у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ ім.гетьмана Петра Сагайдачного (МЦМБ).

Передає Хвиля.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Показати ще

"На заміну військовослужбовцям 278-го бронекавалерийского полку Національної гвардії США зі штату Теннессі, які перебували на Львівщині з літа 2018 року, в Україну прибули понад 130 військових 2-й бригадної тактичної групи «Страйк» 101-ї повітряно-десантної (десантно-штурмовий) дивізії армії США. Термін ротації на території України для американських військових складе 9 місяців", — кажуть у Міноборони.

Військові навчання НАТО

Відомство зазначає, що американські бійці чудово впоралися із завданнями по тренуванню українських вояків в рамках «Об'єднаної багатонаціональної групи по підготовці — Україна» (JMTG-U) і були нагороджені міністерством оборони України.

"Представники армії США будуть продовжувати допомагати в тренуванні підрозділів ЗСУ за стандартами підготовки армій країн НАТО", — кажуть в оборонному відомстві.

Варто нагадати, що У четвер, 2 травня, стало відомо, що бійці Збройних сил України навчалися "робити шашлик" з російських бойовиків на окупованому Донбасі з допомогою українського аналога американського озброєння.

Так, нещодавно військовослужбовці ЗСУ пройшли спеціальний навчальний курс по використанню нової системи "Стугна", яка є українським аналогом протитанкового комплексу США Javelin.

Відповідне відео з тренувань українських захисників опублікував на відеохостингу YouTube відомий блогер Харитин Старский.

Наголошується, що на навчаннях були присутні самі розробники комплексу – інженери конструкторського бюро "Луч". Творці стугни показували бійцям ЗСУ, як тренуватися на системі, застосовуючи симуляцію вогню.

Нагадаємо, В США випробували в боях новітній винищувач-невидимку

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Українську потужність відчують в Туреччині

Також Знай.ua" писав про те, що Військовий автомобіль підім'яв під колесами десятки протестувальників