Незабаром власників автомобілів на іноземній реєстрації будуть штрафувати і конфіскувати машини. Почнеться це з 25 травня, коли в силу вступить закон про розмитнення "євроблях". При цьому багато водіїв не мають наміру платити.

Більшість "євробляхерів" встигли розмитнити свої авто до 22 лютого - в цей день закінчився пільговий режим.

Мітинг "євроблях" в урядовому кварталі

"На сьогоднішній день навантаження вже не така велике, як було місяць чи півтора тому". констатує керівник територіального Сервісного центру Микола Рудик

Згідно з новим законом, власники авто на іноземній реєстрації не можуть передавати їх іншим, працювати в таксі, а за перевищення терміну перебування в країні їх чекає штраф або конфіскація автомобіля. Сума штрафу залежить від тривалості прострочення і коливається від 8,5 до 170 тис. гривень.

Популярні новини зараз

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою

Показати ще

євробляхи

Правоохоронці активно ловитимуть всіх порушників закону. Вони вже отримали право зупиняти іноземні автомобілі для перевірки законності їх перебування в Україні.

"Буде зроблений автоматичний електронний обмін інформацією з митними органами, прикордонною службою". говорить заступник керівника патрульної поліції Олексій Білошицький

Єдина можливість уникнути штрафів, не реєструючи авто в Україні, – до 25 травня вивезти машину за кордон і повернутися вже без неї.

євробляхи

Нагадаємо, в Київській регіональній митниці повідомили, що з 23 лютого по 1 квітня 1678 розмитнених б/у авто за повний акциз узаконили всього 136 "євроблях", або 8%. Експерти відзначають, що така ж ситуація спостерігається і на інших митницях.

"Більшість тих, хто хотів узаконити авто на єврономерах, це зробили, решта поступово здають їх на розбирання, через що ціни у приймальників запчастин впали втричі. Можна очікувати, що до літа "євробляхи" на дорогах зникнуть", — аналізує автоексперт Олексій Мкртчян.

Як повідомляв Знай. ua, українці оригінально розправилися з героєм паркування.

Також Знай. ua писав, що водіям заплатять за ями на дорогах.