В Україні істотно подорожчав набір для травневого пікніка або для вихідних на природі.

Згідно з даними найбільшого маркетплейса Prom.ua, за рік середній чек онлайн-покупок виріс.

Найдорожче обійдеться українцям сумка-холодильник - вона подорожчала на 80 гривень. За каремат доведеться викласти 420 грн. (у минулому році 390 грн), пише "Хвиля".

Якщо ви хочете відправитися на природу з ночівлею, доведеться вас засмутити - за рік середній чек покупки виріс на намети, спальні мішки і гамаки. Набір туристичних складаних меблів на 4—6 людей не подорожчав — 1100 грн. А ось шампури в середньому навіть трохи подешевшали — на 20 грн.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

За даними майданчика авторських товарів Crafta.ua, трендом травневих пікніків цього року стали сервірувальні дошки. Вони підходять як для оброблення м'яса, так і для подачі готових страв. Майстри роблять їх незвичайної форми, додають поглиблення для соусу і прикрашають гравіюванням. Коштують такі дошки від 130 до 600 грн, в залежності від деревини і розміру.

Керівник майданчику авторських товарів від майстрів і локальних брендів Crafta.ua Ольга Костюк розповіла про популярні экотовари в цьому році:

"У цьому році дуже популярні екотовари. Навіть на традиційні травневі пікніки українці все частіше вибирають не одноразовий посуд, а дерев'яні тарілки і дошки для подачі їжі. А замість пакетів, все необхідне складають у великі екосумки, кошики, ящики і рюкзаки".

Напередодні сезону шашликів особливим попитом користуються авторські соуси. Наприклад, зливу з часником, вишня і чилі або томати з копченим перцем. Ціни за баночку в 100 г стартують з 75 грн. Щоб урізноманітнити меню для пікніка, замовляють і різні крафтові солодощі: набори пастили (від 200 грн), дієтичні хлібці (від 23 грн) і маршмеллоу (від 50 грн).

Нагадаємо, у скільки українцям обійдеться пікнік.

Як повідомляв Знай. ua, вчені порівняли шашлик з сигаретою.

Також Знай. ua писав, що травневий шашлик скасовується, нові ціни на м'ясо зроблять українців вегетаріанцями.