Згідно з традицією, невід'ємним атрибутом святкового пасхального столу, крім пасок і страв української кухні, є кагор.

Кагор відноситься до групи десертних спеціальних вин. Справжній кагор від будь-якого іншого десертного вина відрізняє технологія виробництва – висока міцність та вміст цукру. Створення кагору – це особливий процес – перед винифікацією подрібнені ягоди винограду настоюють близько доби при температурі 60-70 ° С. Завдяки цьому у вині з'являється оксамитовий, густий і дуже насичений смак. Також характерною рисою справжнього кагору є його насичений темно-рубіновий колір.

Варто звертати увагу на етикетку: правильна назва вина, а саме "вино десертне спеціальне". Це слід враховувати, перш ніж віддати перевагу тому чи іншому виробникові. Кагор KOBLEVO рекомендують професійні українські сомельє.

Традиційно щороку Асоціація Сомельє України проводить дегустацію вітчизняних кагорів. Наосліп оцінюють популярні позиції, які продаються в Україні спеціально до свята.

«Самий насичений смак і аромат має кагор українського KOBLEVO», - зазначив глава асоціації Іван Бачурін. «Це класичний кагор з інтенсивним рубіновим кольором, складним ароматом сухофруктів і чорносливу. Він відрізняється насиченим оксамитовим смаком та чудово доповнить великодній стіл».

Популярні новини зараз

Головне за 6 грудня: ТЦК гребуть тяжко-хворих, тарифи зростуть у 2026, а ПриватБанк зрізає ліміт пенсіонерам

ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги

Чекайте допомогу від держави: призначать виплати на півроку

Один клік і грошей немає: ПриватБанк попередив про нову загрозу

Показати ще