Окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського у справі про націоналізацію ПриватБанку.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку України.

Зазначається, що скасоване рішення визначало перелік пов’язаних з ПриватБанком осіб, адже у процесі націоналізації Нацбанк обміняв кошти пов'язаних з банком осіб на акції банку із подальшим їхнім продажем уряду України.

Відповідно до нового рішення суду перелік осіб, у яких забрали акції ПриватБанку, визнали недійсним.

ПриватБанк

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Більше того ухвалене рішення може призвести до того, що колишні кінцеві власники банку зможуть стягнути з фінустанови кошти, які держава вклала у банк у процесі його націоналізації.

"Національний банк занепокоєний якістю та результатами розгляду судових справ в Україні, що можуть призвести до втрат коштів платників податків та ризиків для банківської та фінансової стабільності країни. Це може призвести до того, що у пов’язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку осіб з’являться підстави для стягнення з банку коштів, що були повернуті державою до капіталу банку у процесі його націоналізації", — зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Варто нагадати, що журналіст Олександр Дубинський пролив світло на зв'язок між ключовими політичними фігурами України і колишнім політтехнологом та радником президента-утікача Віктора Януковича Полом Манафортом.

Нагадаємо, у четвер, 18 квітня, кандидат у президенти України Володимир Зеленський презентував свою команду радників в ефірі ток-шоу "Право на владу" на 1+1. Серед експертів у студії був журналіст Дмитро Гордон. Він заявив, що сцену для дебатів на НСК "Олімпійський" можуть підірвати.

Як повідомляв "Знай.ua", у четвер, 18 квітня, кандидат у президенти України Володимир Зеленський презентував свою команду радників. Серед них виявився відомий лікар Євген Комаровський. Зеленський розповів, що він є головним радником у питаннях охорони здоров'я.

Також "Знай.ua" писав, що корпоративний секретар "ПриватБанка" Вікторія Страхова покидає свою посаду з гучним скандалом.

Пальчевський: Все буде Зе! Або плавна посадка Порошенко