Напередодні другого туру президентських виборів владика Михаїл Колтун звернувся до всіх українців з важливим повідомленням, про що пише Жовква. Священик сказав: "Ми всі молимося за нашу державу і за народ, за владу і військо. А сьогодні ми, як в особливо рідкісні часи, переживаємо за кожного з нас, щоби зробити правильний вибір особи, яка буде захищати наші з Вами інтереси громадянського суспільства, організованого у вільну і незалежну нашу державу Україну".

Він підкреслив, що голосування - це не лише громадянський обов'язок, але також і християнський, оскільки сам процес стає декларацією совісті і перед Богом, в якій вміщуються суспільні очікування. Колтун наголосив, що таким чином Бог допомагає розвивати життя українців.

Михаїл Колтун

Священик також розповів: "У наш вибір ми маємо вміщати спільне добро. Це свобода, яка дає змогу відкрити себе перед Богом, який і створив людину вільною, щоб вона, співдіючи з Богом і за Його ласкою, розвивалася і ввійшла у життя. Свобода – це найбільше добро людини і ми обираємо свободу, яку делегуємо державі, щоб вона берегла її в усіх вимірах: свободи совісті, віри, мови, культури, науки, праці, територіальної цілісності, зовнішньої та внутрішньої безпеки, для збереження всіх наших конституційних прав і свобод".

Він підкреслив, що під час проведення першого туру голосування багато його проігнорували, багато не знайшли підходящого кандидата, але другий тур - це вирішальний вибір. З цієї причини необхідно зробити вибір на користь розвитку держави, вибрати свободу, безпеку.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Михаїл Колтун

На закінчення священнослужитель заявив: "Блаженніший Святослав, Отець і Глави нашої Церкви, який звертається до молоді у своєму посланні на Квітну неділю – закликає: Сьогодні ми в Україні виявлятимемо нашу національну і християнську зрілість через участь у виборах Президента України. Для когось із вас це, можливо, перші вибори в житті. Саме цей день може стати вирішальним для долі країни на десятиліття, а навіть і для її подальшого існування. Тому закликаю вас до зрілої відповідальності. Тільки зріла особа здатна передбачити наслідки свого вибору та брати на себе особисту відповідальність за них. Не даймо нікому висміяти України, глумитися над кров’ю і стражданням нашого народу, який ціною власного життя виборює справжню свободу!".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що чистий четвер – один із найбільших важливих днів Страсного тижня, тобто шести днів перед Пасхою.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Київській області дев'ятирічний, десятирічний і двоє 13-річних хлопчаків влаштували справжній погром на кладовищі.

Також "Знай.uа" писав, що українцям розповіли, у скільки в цьому році обійдеться святковий кошик і що можна в нього покласти.