У першому кварталі 2019 року кількість громадян інших країн з дійсними видами на проживання в Польщі збільшилася на 11 тис. осіб, про що стало відомо з повідомлення прес-секретаря Управління з питань іноземців Якуба Дудзяка на "Польському радіо".

Згідно з інформацією Управління, в першому кварталі цього року зафіксовано найбільше зростання кількості дозволів на перебування в країні громадян України - збільшення на 7,6 тис., до 186,5 тис. осіб, Білорусі - на 1,3 тис., до 21 5 тис. осіб, Грузії - на 0,5 тис. до 3,4 тис. осіб, Індії - на 0,3 тис., до 9,1 тис. осіб, а також Непалу - на 0,2 тис. до 1 8 тис. чоловік.

Заробітчани

За станом на початок квітня поточного року дійсний дозвіл на проживання в Польщі мали 383 тис. іноземців. За даними на 1 січня 2019 і 2018 року вказане число становило 372 тис. і 325 тис. осіб відповідно. Прес-секретар також зазначив, що більше всього додалося дозволів на тимчасове перебування (підвищення на 7,8 тис.), а також на постійне перебування (підвищення на 2,3 тис. осіб). Більшість іноземців отримують дозволи на тимчасове перебування у зв'язку зі своєю роботою. У минулому році це стало підставою для ухвалення рішення по 73% справ.

Що стосується воєводств, то найбільш популярними серед іноземців з дійсними дозволами на проживання в Польщі є: Мазовецьке - 114 тис. чоловік, Малопольське - 38 тис. осіб, Нижньосілезьке - 31 тис. осіб, а також Великопольське - 30 тис. чоловік.

Популярні новини зараз

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Польща

Нагадаємо, раніше зазначалося, що державний банк "ПриватБанк" розповів про зміни щодо виплат грошових переказів через цифрові сервіси та відділення банку за минулий рік з грошових переказів від заробітчан. За даними представників банку, найбільше коштів, які українці отримали з-за кордону, надійшли із Сполучених Штатів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в ніч з суботи на неділю, 14 квітня, біля Кентшин у Вармінсько-Мазурському воєводстві в північно-східній Польщі сталася прикра дорожньо-транспортна пригода. В результаті ДТП загинули двоє українців.

Також "Знай.uа" писав, що за середнім оцінками за кордоном працює близько 3,2 млн українців, а на сезонні роботи виїжджає 9 млн громадян України. Найпопулярніша країна для роботи за кордоном - це наш сусід Польща.