З'явилася інформація про інцидент, який стався біля будинку відомого українського коміка і кандидата в президенти Володимира Зеленського. За інформацією правоохоронних органів, банда кілерів, яких заарештували у котеджного селища "Маєток", планувала вбити львівського кримінального авторитета Володимира Дідуха. Дана фігура відома в кримінальних колах як "Вова Морда".

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання "Обозреватель", яке посилається на власні джерела.

Володимир Дідух

Відомо, що в селищі "Маєток", де вдалося запобігти замаху, також живе кандидат у президенти України Володимир Зеленський. Що стосується Володимира Дідуха, на якого готувався замах, то це не перша така спроба. Раніше його намагалися вбити двічі. Так, перший випадок стався ще в липні 2004 року. Тоді в авторитета стріляли біля його будинку на вулиці Йосифа Сліпого у Львові, коли він виходив зі свого "Мерседеса". Кілер, який ховався в кущах, вистрілив з пістолета "Люгер" в руку і плече своєї жертви. Після цього бізнесмен посилив свою охорону.

Другий замах стався 24 серпня 2012 року. Його джип обстріляли посеред білого дня на вулиці Князя Романа. В результаті шофер Дідуха загинув на місці від декількох кульових поранень в голову, а самого кримінального авторитету було важко поранено в голову і груди.

Популярні новини зараз

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 15 квітня, в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні правоохоронні органи змогли затримати групу людей, які намагалися чинити опір поліції. Це сталося недалеко від будинку кандидата в президенти Володимира Зеленського. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook. Вона розповіла, що організована група з трьох чоловік готувала замах на одного відомого в кримінальному світі авторитета. На даний момент замовник злочину невідомий.

Нагадаємо, Савченко і Рубан вийшли на свободу: подробиці і перші плани депутаки.

Як повідомляв Знай.uа "Кінець" Порошенка: рекламодавець відхрестився від скандальних бордів.

Також Знай.uа писав, батько Зеленського розповів таємницю "Слуги народу": "молю Бога кожен день".