На Рівненщині парафіяни церкви вигнали з храму священика УПЦ МП, тому що більшість селян проголосувала за перехід до Православної церкви України.

Про це повідомляє UA.Рівне.

Інцидент трапився у суботу, 13 квітня, у Копитовому Корецького району. На відео видно, як кілька людей буквально виштовхують батюшку за ворота під крики "Ганьба!". Також силоміць вивели за межі храму і прибічників УПЦ МП.

"Я захищаю українську православну церкву. Я прослужив 21 рік... Цих людей хрестив, хоронив, їх родичів та близьких вінчав. Всюди був разом із ними, а зараз ви бачите, що зі мною зробили", - заявив священик Ігор Власюк, якого вигнали з храму.

"Причина в тому, що були неправильно прийняті державою закони. Вони створили не тільки війну на Сході, а в селах теж роблять війну", - пояснив священик УПЦ МП причину, яка призвела до конфлікту.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

В той самий час парафіяни-прихильники Православної церкви України пояснили, що хочуть, аби у їхньому храмі служили українською мовою і щоб церква була українською. Кажуть, намагалися йти на поступки священику УПЦ МП і прибічникам Московського патріархату у селі, пропонували почергове богослужіння, проте священик відмовлявся.

Поки тривав перехід, храм був опечатаний. Однак прихожани ПЦУ принесли витяг з держреєстру прав на нерухоме майно та відчинили його, провівши після конфлікту перше богослужіння українською мовою, задля якого приїхав священик із Корця.

Нагадаємо, Епіфаній розкрив всю правду про українську самосвідомість: пишаємося бути бандерівцями.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", на Тернопільщині невідомі скоїли напад на храм Православної Церкви України. Зловмисники потрапили в церкву через вікно у вівтарі.

Також Знай.ua" писав про те, що Епіфаній нагадав українцям, для чого потрібен Великий піст.