Учителі з математики з кількох районів на Вінничині запропонували пройти тести ЗНО, яке складають випускники шкіл.

Про це повідомляє "33 канал".

У тестуванні взяли учать 217 викладачів математики Козятинського, Томашпільського, Ямпільського, Хмільницького та Могилів-Подільсь­кого районів. Але таких результатів не чекав ніхто.

"37 учителів ледь виконали завдання наполовину, четверо провалили взагалі, — розповів Володимир Буняк, виконувач обов’язків керівника обласного департаменту освіти. — Ми проводили тест анонімно, хотіли дізнатися реальний рівень їхніх знань. Доки не знаємо, хто показав найгірший результат. Але скоро всі вчителі проходитимуть сертифікацію. Комусь доведеться шукати іншу роботу".

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Ті вчителі, які провалили тест, погодилися пройти додаткове навчання. Зрештою, у департаменті запевнили — час, щоб виправити ситуацію, ще є, з жовтня починається сертифікація. Ця процедура торкнеться усіх без винятку педагогів. Хто її успішно пройде — три роки отримуватиме збільшену, сума якої зросте на 20%.

До слова, що минулого року Вінниччина посіла 23 місце в рейтингу у складанні ЗНО з математики в Україні.

Нагадаємо, вартість навчання у вишах суттєво зросте. З 2020 року заочні контрактники заплатять на 50% менше, а денна форма подорожчає від 60%.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчитель з маленького містечка став найкращим у світі, йому заздрять усі.

Також Знай.ua писав про те, що у школах проведуть реформу у їдальнях, харчування дітей давно пора змінити. Нову рецептуру для навчальних закладів запропонував переможець кулінарног ошоу "МайстерШеф".