Багатьох українців, які виховують дітей, хвилює питання, чи можна якось перевіряти доходи платника аліментів та чи вчасно отримує він зарплатню.

Про це пише "Українська правда".

виховання дітей

У справі за позовом про визнання бездіяльності державного виконавця протиправною суди першої та другої інстанцій дійшли висновку, що державний виконавець не наділений повноваженнями щодо перевірки своєчасного та правильного нарахування заробітної плати боржнику, а лише контролює правильність відрахувань із нарахованої заробітної плати боржника, а також своєчасність і повноту перерахованих коштів у рахунок аліментів на користь стягувача, тому державний виконавець, відповідно до чинного законодавства, здійснює дії щодо контролю за правильністю, своєчасним нарахуванням та виплатою аліментів.

розвиток дітей

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Чиновники пропонують звільняти з роботи за борги через аліменти

Таку ініціативу запропонували в Міністерстві юстиції. В новому законопроекті зазначається, що можуть відбуватися перевірки на робочому місці та притягуватися до відповідальності, зокрема, як боржників, так і роботодавців.

зарплата в конверті

За словами юристів, таким чином, можна вбити одразу двох зайців. Якщо проводити подібні перевірки, можна ще й виявити тих роботодавців, які платять зарплату у конвертах.

Дивіться: Новий закон про аліменти та гучні скандали в Україні

Нагадаємо, з квітня багатодітним родинам влада платитиме по 1700 грн щомісяця на третю та кожну наступну дитину до досягнення ними шестирічного віку.

Як повідомляв портал Знай.ua, скільки грошей влада виділить українцям з дітьми за різними категоріями соціальної допомоги.

Також Знай.ua писав про те, що яку допомогу зможуть отримати українці, які опікуються за хворими дітьми.