У Херсоні прийшла на вибори виборниця, яка відзначила 100-річний ювілей. Пані Житняк перший раз брала участь у виборах в далекому 1937 році, коли навчалася в школі.

Про 100-річну виборницю написали на сторінці Комітету виборців України в Twitter.

Жінка пам'ятає вибори в дитинстві. За її словами, тато завжди одягав костюм. Бо на вибори йшли усією сім'єю. Столи у вестибюлі ламалися від пиріжків, тортів і рулетів. Я завжди ходила в кабінку з мамою, а потім тато намагався дізнатися у мене за кого мама. Потім всі йшли на набережну і гуляли до вечора, пили і обговорювали. Досі вибори - свято! Жінка впевнена, що від нас багато залежить.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Цікаво, що у американців щодо голосування абсолютно інший підхід. І коли дехто з українців каже, що не хоче ні за кого голосувати, бо ніхто не підходить, і шкода, що немає графи "проти всіх". Американці переконані, що так не можна голосувати проти всіх, тому що це безвідповідально. Тому що демократія - це брати на себе відповідальність і вибирати, а не сунути голову в пісок.

А ви пам'ятаєте ваш перший голосування? У кожного воно відбувається по-особливому. Звідкись береться незрозуміле хвилювання, а раптом треба тут галочку поставити, а не за того, за кого вирішила пару тижнів тому. Ще думки типу: а раптом я щось значу і щось можу змінити? Правда, світлі відчуття змащуються відсутністю довіри навіть до першої трійки. Було б цікавіше голосувати не за базік і акторів.

Нагадаємо, перший тур виборів в президенти України 2019: опрацьовано 61,15% голосів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомі світові ЗМІ активно стежили за першим туром президентських виборів в Україні і вже опублікували перші матеріали про наше волевиявлення.

Також Знай.ua писав про те, що Президент Петро Порошенко викликав кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати.