Російські журналісти, які прямували до України, вляпалися у міжнародний скандал у Ризі.

Так у понеділок, 25 березня стало відомо про те, що російських журналістів Олексія Семенова та Дениса Камалягіна, які мали взяти участь у презентації книги в Києві, не пустили на літак компанії Wizz Air у Ризі через політику перевізника щодо громадян РФ.

Про це розповів представник організації "Дім вільної Росії" Грег Фролов, який є організатором культурного заходу, повідомляє Громадське.

За його словами, Камалягін та Семенов є співавторами книги "Росія та Україна. Дні затемнення".

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

"Це журналісти-розслідувачі, які після початку війни були одними з перших, хто підтвердив участь російських військових у війні на Донбасі, а саме псковських десантників", — розповів організатор заходу.

Війна на Донбасі

Варто додати, що у книзі "Росія та Україна. Дні затемнення" зібрані публікації видання "Псковська губернія" за 2014-2017 роки щодо війни на Донбасі та відносин Росії і України. Зокрема це видання в 2014 році представило переконливі докази загибелі псковських десантників на Донбасі.

Журналісти мали летіти до Києва з Риги 23 березня, в них були заброньовані квитки, але під час посадки їх просто не пустили на літак.

"Компанія Wizz Air випустила внутрішнє розпорядження, в межах якого вони не допускають громадян РФ на свої борти, що летять до Києва, якщо вони не мають дипломатичного паспорта або посвідки на проживання", — відзначив Фролов.

Він вважає, що таким чином авіаперевізник вирішив перестрахуватися, адже українські прикордонники не завжди пропускають росіян на територію України.

"З іншого боку, вони дали можливість без проблем купити ці квитки, зареєструватися на борт, а під час посадки повідомили людям, що їх не пускають на борт. Ми вважаємо цю ситуацію обурливою. Вони не мають права брати на себе обов’язки української держави і вирішувати, кого можна допускати на літаки в Україну, а кого — ні", — резюмував Фролов.

У свою чергу речник прикордонслужби Олег Слободян у відповідь на інцидент заявив, що не чув про подібне правило щодо росіян у компанії Wizz Air.

"Мені невідомо про такі правила, тому я не можу коментувати цю ситуацію", - резюмував він.

Нагадаємо, великий ешелон військової техніки важкого озброєння РФ рухається в бік кордону України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у акваторії Азовського моря стріляла армійська, штурмова авіація, а також винищувачі.

Також Знай.ua писав про те, що приводом для черговою порції насмішок на адресу президента країни-агресора стало його привітання для фігуристки Аліни Загітової, яка виграла золоту медаль на Чемпіонаті світу.