Уляна Супрун з наукової точки зору підійшла до придерживанию українцями правил Великого посту. Вона зазначила, що в цьому є як плюси, так і серйозні мінуси.

Міністр охорони здоров'я опублікувала на своїй сторінці в Facebook пам'ятку з того, що в пості корисного, а що навіть представляє небезпеку для здоров'я.

"Якщо ви або ваші близькі дотримуєтесь посту треба знати як про позитивні сторони, яких слід дотримуватися постійно, так і про обмеження, які не принесуть нічого доброго." - інформує Супрун.

Вона стверджує, що обмежити споживання м'яса на не тривалий термін - і справді корисно. Але це стосується ковбас, сардельок і копченостей, які провокують деякі види раку.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Овочі і фрукти повинні бути фаворитами у постующих. "...Можна їсти в основному рис, білий хліб і картоплю і нарватися на нестачу вітамінів і білкової їжі. А можна їсти різноманітну рослинну їжу, отримати вітаміни, мікроелементи, клітковину, і, як наслідок, мати здорові кишечник, судини, мозок, шкіру і укріплений імунітет..." - повідомляє Міністр.

Також, Уляна просить не забувати і про гриби, які допомагають знизити ризик деменції в більш старшому віці.

На чому вона завзято наполягає, так це на те, що дієта, містить мало жирів - це загроза для організму. Це може призвести до авітамінозу. Вона корисна тільки для людей з ожирінням, але не раз у рік на 48 днів, а кілька місяців, а то й років.

Супрун також говорить і про те, що шкідливо харчуватися одними тільки кашами, тому що в них міститися не тільки корисні елементи, але і вуглеводи, харчування яких може призвести до нестачі вітаміну В1, появі запорів і набору ваги.

Нагадаємо, що Супрун розповіла про одне з небезпечних захворювань, яке можна лікувати відеоіграми і музикою.

Раніше, Знай.иа повідомляв, що Міністр порекомендувала українцям прикластися до чарки.

Також, портал Знай.иа писав, що антибіотики і алкоголь можна змішувати.