Телеведуча Оксана Марченко та дружина Віктора Медведчука, різко прокоментувала законопроект про мову в Україні.

Про це Марченко написала на своїй сторінці в Instagram.

Зокрема, Марченко відзначила, що мовний закон відріже українців від всього світу.

Більше того вона розповіла, що глобальною мовою у світі є російська, якою нібито друкується переважна більшість книг з різних наук. Вона додала, що заборона в Україні російської мови, яка не передбачається у новому мовному законі, боляче вдарить по науковому потенціалі України.

"Під прикриттям "захисту мови" нинішня влада, яка активно проштовхує новий мовний закон, хоче відрізати українців від світу і перетворити в "німе" плем'я 3 сорту. Українська належить до слов'янської групи мов, тому нам так просто вивчити російську. Тобто, нам запросто володіти мовою світової науки. Але нас позбавляють можливості вчити математику, фізику, хімію та інше російською, і "горе-патріоти" відрізають українців від світових знань, літератури, відкриттів, технологій, бізнесу та комунікації. А обдарованим одиницям доведеться перенавчатися. Чому вони це роблять? Може, тому, що майбутнім прибиральникам, доглядальницям, збирачам полуниці і просто жебракам не потрібно багато знати? Вони повертають Україну в "кріпацтво", де темним, забитим українцям нема чого думати? Звичайно, для миття туалетів інтелект не потрібен", – заявила вона.

Популярні новини зараз

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що Верховна Рада почала розглядати у другому читанні закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Наразі вже відомо, що законопроект закріплює, основи єдиної державної мови в Україні, яка стане - українська. Вона буде обов'язковою на всій території країни.

"Спроби запровадити на офіційному рівні в Україні багатомовність є діями, що провокують мовний розкол країни, міжетнічне протистояння та суспільну ворожнечу, і є тотожними діям, спрямованим на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу", – мовить 6 пункт 1 статті закону.

При тому закон передбачає використання мов національних меншин.

Нагадаємо, закон про українську мову змінить ЗНО, вашу роботу та підкине штрафів.

Як повідомляв "Знай.ua", музиканти пригадали, як відстоювали Україну під дулом.

Також "Знай.ua" писав, що журналіст показав, як Порошенко "чіпляє" пенсіонерів.

ВР почала розглядати мовний закон у другому читанні