У церковному календарі цей день присвячений пам'яті святого Прокопія Декаполита. Також свято називають: «Прокопій», «Прокіп», «Дорогорушитель», «Дорогопрокопатель». Останню назву придумали через сильне танення санного шляху і краще в далеку дорогу не їхати.

Вважається, що людям, які народилися в цей день, краще не поспішати ні в чому, особливо сьогодні. Спочатку все продумати, а потім вже братися за справу і не сподіватися на випадок.

Сам день вважається непередбачуваним, може статися щось дуже добре, або дуже погане. Залиште двері відкритими для друзів, рідних і знайомих. А якщо у вас щось попросять, обов'язково допоможіть. Якщо потрібно відправитися в дорогу, прислухайтеся до себе. Якщо на душі вільно і легко, дорога пройде добре. Якщо турбуєтеся, то відкладіть поїздку, вона може бути небезпечною.

Сьогодні можна позбутися від залицянь і домагань нелюба. Надягніть на ліву руку на безіменний палець кільце з гематитом. Ще 12 березня обов'язково потрібно приділити час рослинам і сходити в лазню. Тоді ви зможете відмитися не тільки від недуг, але і від проблем.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Цей вівторок буде чудовим днем для мисливців, можна вполювати зайця, тому що вважається, що Прокіп протегує цього роду заняттям. Але якщо заєць перебіжить дорогу, обов'язково повертайтеся. Є повір'я, що це диявол обернувся на зайця. Якщо вухатого все ж спіймали, то його хвіст треба закопати, щоб нечисть не проникла в будинок.

Є ще декілька прикмет в цей день:

  • У лісі 12 березня перші проліски з'явилися, – прикмета, що прийшла пора польових робіт.
  • Чорна чобака перебігла дорогу рибалці або мисливцеві, – добича буде середньою.
  • В лазні 12 березня вдаритися об лавку, – прикмета до прибутку. Чхнути тричі – повернуть давній борг.
  • Якщо в день Прокопа ненавмисно попити води, приготованої для миття, можна серйозно захворіти.
  • Якщо 12 березня під час купання чоловіка зайшов кіт (у двір, будинок або кімнату), – той, що купається, скоро зрадить своїй другій половинці.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 12 березня