В українського автоспортивного журналіста та волонтера Олексія Мочанова є багато "звань". Його українці знають не лише, як телеведучого, але і як автогонщика та музиканта – його бардівські пісні добре відомі. А крім того, Олексій є призером чемпіонатів України з ралі, чемпіоном німецької серії багатогодинних кільцевих перегонів на витривалість та тест-пілотом.

Однак цей список не повний, тому що до всього цього Олексій Мочанов ще й вправний парашутист. Хоча він цим ніколи не хвалиться.

Та нещодавно журналіст розповів про цікаву традицію "посвячення", яку йому довелося пройти. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

У десантників є весела традиція - після першого стрибка з парашутом отримувати від своїх колег запаскою по дупі.

Популярні новини зараз

З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Це відбувається так. Той, кого "посвячують" проходить на землі всі ті етапи, які потрібно пройти на борту літака перед стрибком і потім вже у повітрі, щоб парашут відкрився: стійка, вихід у небо, рахунок: 501, 502, 503 – зриваєш кільце, рахуєш: 504, 505 – і перевіряєш розкритий купол парашута.

Різниця лише в тому, що "виходиш з літака у повітря" після добрячого стусана під зад, при цьому не забуваєш рахувати 501, 502, 503, "зірвати" кільце, і після: 504 і 505 закричати: купол!

Все так і відбувалось з Олексієм Мочановим. Автогонщик став у стійку і чекав рахунку "три", після якого і мав відбутись той обрядовий "піддупник". Однак, колеги пожартували і надали йому "прискорення" трохи пізніше.

"Після рахунку "три" я почув легкий поштовх і подумав, що ось так от легко і просто все скінчилося. Але воно виявляється ще навіть не починалося.
У тиші після "Три!" мені прилетіло те саме "чотири")))…
Понесло вперед реально як з рампи… Я пер по високій траві, перебираючи ногами, що підкошувались, в легких спортивних труселях, намагаючись утримати рівновагу і борючись "за живучість судна". Паралельно чесно рахував, імітував кільце, розкриття, огляд купола", -згадує Мочанов.

Та прокричавши нарешті: "купол!!!", Мочанов почув у відповідь: "Нема купола !! Ми всі помремо !!!".

Це улюблена жарт десантників, коли задача - one way ticket - квиток в один кінець, пояснив журналіст.

Після такого веселого посвячення всі добряче пореготали.

Обережно! Нецензурна лексика.

Нагадаємо, Мочанов попередив українців про мерзотний фейк - українських призовників залякують "сюрпризом" на виборчих дільницях.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олексій Мочанов чесно розповів про своє ставлення до Володимира Зеленського.

Також Знай.ua писав, Олексій Мочанов поділився матеріалами, на яких видно, як Google намагається догодити "і нашим, і вашим" у питанні: чий Крим.