У Дніпропетровській області почала працювати найбільша і найпотужніша в Україні сонячна електростанція. Про це в понеділок, 25 лютого, заявила прес-служба Дніпропетровської ОДА.

Електростанцію побудували біля села Старозаводське Нікопольського району.

"Менш ніж за рік в Нікопольському районі звели найбільшу СЕС в Україні. Вона - в трійку найпотужніших у Європі. На її будівництво не пішло ні копійки з державного чи обласного бюджетів. Все - за рахунок інвесторів", - заявили в адміністрації.

Будівництво унікального об'єкту почалося в квітні 2018 року на площали 400 га. Колись це був рудний кар'єр, і вже кілька десятиліть там нічого не здобували, а для сільського господарства грунт була непридатною. Саме тому ці землі вибрали під майбутню електростанцію.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Сонячна електростанція складається з 750 тисяч сонячних панелей, які мають загальну потужність 200 МВт. За попередніми підрахунками за рік електростанція буде виробляти майже 280 млн кВт-ч. Такої кількості енергії достатньо, щоб забезпечити електроенергією приблизно два середніх українських міста.

Експерти вважають, що даний об'єкт буде приносити Дніпропетровському регіону близько 20 млн грн щорічних податкових надходжень. Передбачається, що ще 10 млн грн будуть виділяти на розвиток соціальної інфраструктури - по програмі соціального партнерства. Ці кошти підуть на ремонт шкіл, лікарень, придбання шкільних автобусів.

Передбачається, що вже в березні електростанція запрацює на повну потужність.

Нагадаємо, найбільша електростанція злетіла на повітря. Очищена територія планується використовуватися для промислової нерухомості.

Як повідомляв Знай. ua, серйозне НП паралізувало український енергоблок. Про це повідомила прес-служба держпідприємства НАЕК "Енергоатом".

Знай. ua писав, що під Дніпром відкриють унікальну електростанцію площею в 600 футбольних полів. В Дніпропетровській області збираються побудувати найпотужнішу сонячну електростанцію в Україні.