Українські захисники невдовзі отримають нових залізних монстрів. Так, зараз проходять державні випробування нового бронеавтомобіля "Козак-2М1" в Чернігівській області.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ, які посилаються на прес-службу Міноборони України.

За інформацією військових, фахівці чернігівського Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки вивчають подолання машиною броду, болотистій місцевості, зимового бездоріжжя, десантування через верх та безліч інших питань.

Популярні новини зараз

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

"Встановлено повністю незалежну підвіску, є можливість блокування усіх коліс. Машина досить прохідна - випробування прохідності проходили в місцях для руху виключно гусеничної техніки", - повідомив в. о. начальника науково-дослідної лабораторії автомобільної техніки загальновійськового призначення Геннадій Нікіфоров.

Також було випробувано роботу наявного озброєння, яке встановлюється на даху автомобіля в спеціальній вежі.

Варто нагадати, що завод ім. Малишева і ХКБМ ім. Морозова успішно закінчили випробування і готові перейти до серійного виробництва БТР-4 для українських військових, про що повідомила прес-служба Укроборонпрому.

Завод ім. Малишева вже успішно завершив повний цикл випробувань першого зразка БТР-4, який випустив підприємство, після чого отримав кваліфікацію виробника даних машин. ХКБМ ім. Морозова вже завершує аналогічну процедуру кваліфікації за результатами випробувань.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін під час так званого "послання" до Федеральних зборів пригрозив світу новою смертоносною зброєю. Про це стало відомо завдяки повідомленням пропагандистських російських ЗМІ. За інформацією путінських глашатаїв, частину його промови було присвячено новітнім розробкам Росії у сфері оборони і озброєнні країни.

Нагадаємо, війська ООС відправили в пекло дев'ятьох бойовиків у відповідь на поранених українських героїв.

Як повідомляв Знай.uа Францію сколихнув потужний вибух: від жінки з дитиною залишилося мокре місце.

Знай.uа писав, бойовики приголомшили Донбас новітньою зброєю: у хід пішов лазер.